Ham di Pasku (Antilliaanse kerstham)

Ingrediënten:

  • 1 Antilliaanse ham (ongeveer 2,5 kg) (Toko of Antilliaanse catering)
  • 1 groot blik (565 gram) ananas op siroop
  • 3 theelepels donkerbruine suiker
  • 1 theelepel gemalen kruidnagel (kruidnagelpoeder)
  • 6 rode maraschinokersen
  • kruidnagels

Bereidingswijze

  1. Was de ham goed schoon met water.
  2. Doe de ham met het vel naar beneden in een braadvorm en bedek deze met een stukje aluminiumfolie.
  3. Plaats de vorm in een voorverwarmde oven en bak de ham gaar (oven 200C / 2,5 uur, een grotere ham moet iets langer).
  4. Giet de ananas af en houdt het sap achter.
  5. Voeg suiker en gemalen kruidnagel aan het sap toe en meng goed om ananasstroop te krijgen.
  6. Besmeer de ham, twintig minuten voordat deze gaar is, royaal met de ananasstroop en daarna elke 5 minuten totdat de ham gaar is.
  7. Snijd het vel eraf zodra de ham is afgekoeld.
  8. Prik de ham met kruidnagelen en garneer hem met ananasschijven en marachinokersen in het midden van de ananasringen.
  9. Serveer de ham met warme broodjes en piccalilly.