Recepten > Funchi
Op Bonaire wordt een stoofpotje veel gecombineerd met funchi. Funchi is een dikke pudding gemaakt van maïs of maïsmeel. Doorgaans wordt het in koude of gefrituurde plakken geserveerd.
Ingrediënten
- 1¼ kop koud water,
- 1½ kop maïsmeel
- 1 theelepel zout
- 1½ kop kokend water
- 1 theelepel boter
Bereidingswijze
- Neem een zware sauspan en gooi er 1¼ kop koud water, 1½ kop maïsmeel en 1 theelepel zout in.
- Voeg hier al roerend 1½ kop kokend water en 1 theelepel boter aan toe.
- Breng het vervolgens aan de kook en laat het zo drie minuten staan.
- Vervolgens roert u met een houten lepel nog eens drie minuten krachtig, terwijl het aan de kook is.
- Wanneer de mix stijf is, kunt u het overgieten in een diepe, beboterde schaal. Dek deze schaal af met een bord. Zo kan de funchi langzaam op smaak komen. Eet smakelijk!